„Ciasteczka z witrażem” – warsztaty kulinarne

„Jeżyki” już zacierają swoje małe rączki, bo czas przygotowań do świąt właśnie nadszedł. Zapach pieczonych ciasteczek długo nie dawał spokoju. Polecamy przygotowanie podobnych ozdób w domu.

 „Ciasteczka z witrażem”

* 2 szkl. mąki tortowej

* 1/2 szkl. cukru pudru

* kostka masła

* 2 łyżki śmietany 18%

* 1 cukier waniliowy

* 1 opak. landrynek owocowych

Mąkę, cukier puder i c. waniliowy łączymy, dodajemy masło i siekamy. Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Schładzamy przez ok. 1 godz. Wyciskamy ciasteczka, przekładamy na blachę i układamy w „okienku” cukierek. Pieczemy 10 min. w 180 ◦C.

Uwaga! Pozostawiamy do ostudzenia na blaszce!

GALERIA